donderdag 27 augustus 2009

hardcover ontdekt!

We wisten het tot op heden nog niet, maar er bestaat ook een genummerde reeks hardcovers van het verzamelboek Legenden, waarin het verhaal De kleine Zusters van Eluria te vinden is. Nu er een exemplaar in handen is van een van de fanclubleden kunnen we je er meer over laten weten. Het is ISBN 90-245-3549-2 van Luitingh-Sijthoff. Een paperback is met dezelfde kaft maar een ander ISBNnummer uitgegeven. Meer info en foto's op de pagina van het boek (in het menu onder boeken / losse verhalen) en op deze Hardcoverpagina.

King blijkt 'een hele aardige man'

Begin augustus was King op een kermis in Ellsworth, en begon een praatje met iemand die een shirt aanhad van de Red Sox over hun gezamenlijke passie, terwijl hij in de rij stond voor een attractie. De vrouw van de fan herkende King, en natuurlijk werden er de nodige foto's genomen. King vroeg een mobieltje te leen (hij gebruikt ze dus toch nog gewoon!) om aan Tabitha te laten weten waar hij uithing. Hij vertelde de familie dat hij in de rij stond voor het reuzenrad, om te kijken of hij van die hoogte zijn eigen huis kon zien, en hij kroop samen met de familie in het wagentje. Zijn huis was niet te zien vanaf het reuzenrad, maar de familie vond dat hij leuk grinnikte en vonden hem een hele aardige man. We weten zeker dat er heel veel mensen in de wereld nu zeker jaloers zijn op deze familie!

Andere Cover voor Verraad

Luitingh heeft bekend gemaakt dat de cover van Verraad (uitgave september) een andere gaat worden dan eerst aangekondigd. In plaats van de oranje versie (links) komt de roze afbeelding op de kaft van Verraad te staan. De oranje kaft was een Mock-up en komt dus geheel te vervallen. Verraad is de vertaling van Treachery, en is het vervolg op De Lange weg naar Huis. Het is een strip die is geïnspireerd op King’s Donkere Toren cyclus, en wordt getekend door Jea Lee en geschreven door Robin Furth (King’s rechterhand wat de Donkere Toren betreft) en Peter David.

maandag 24 augustus 2009

"Under the Dome" AU-cover


Hodder & Stoughton heeft de cover bekend gemaakt welke ze gaan gebruiken voor de Australische edities. Mogelijk wordt dezelfde cover ook gebruikt voor de Engelse uitgave.

dinsdag 18 augustus 2009

Stephen King Fanclubdag 2009 = Stephen King Dollarbaby Festival

Fanclub Dollarbaby Filmfestival
14 November—Nijmegen


Eindelijk, eindelijk is het dan zover! Twee jaar lang heb je er op moeten wachten, maar nu komt ’ie weer, een fanclubdag. Nou ja, bijna dan, want het is net even anders dit jaar…
...Als je de gelimiteerde, genummerde hardcover van Gevangen wilt bestellen..
Wees er snel bij en LEES HIER VERDER!

zondag 16 augustus 2009

de nieuwe Dan Brown

Veel fans van Stephen King hebben ook de boeken van Dan Brown gelezen. Of gezien, want inmiddels zijn twee van die boeken: de Da Vinci Code en Het Berninimysterie (Angels and Demons), al verfilmd met Tom Hanks in de hoofdrol. Brown’s nieuwste boek zal 30 oktober a.s. verschijnen, en heeft in de Nederlandse vertaling de titel Het Verloren Symbool mee gekregen. Na meer dan vijf jaar dan eindelijk de langverwachte opvolger!
Niets is wat het lijkt in een thriller van Dan Brown. Het verloren symbool neemt je mee in een avontuur dat zich afspeelt in een tijdspanne van slechts twaalf uur. Opnieuw is de hoofdrol van kunsthistoricus Robert Landon in dit verhaal, dat zich afspeelt in Washington. Bloedstollend spannend en onderbouwd met gedegen research: het verloren symbool laat zien waarom Dan Brown terecht ’s werelds bestverkopende thrillerauteur is. De eerste oplage zal een half miljoen exemplaren bedragen! De Da Vinci Code was goed voor een wereldwijde verkoop van 81 miljoen, en voor Nederland en Vlaanderen meer dan 1,3 miljoen exemplaren. Kortom: Brown is HOT!

De Nederlandse cover is nog niet bekend gemaakt. Luitingh beloofde ons dat we als het boek straks verschenen is een leuke actie mochten doen om boeken weg te geven, dus houdt Kings Things in de gaten!

Het Verloren Symbool
Paperback
978 90 245 5328 0
22,90

donderdag 13 augustus 2009

"The Shawshank Redemption" in het theater

Naast het schitterende korte verhaal van Stephen King en de zeer succesvolle verfilming is er nu een Engelse theater-productie van "The Shawshank Redemption".
Vanaf 4 september staat deze productie van Owen O'Neill en Dave Johns in Londen op de planken.
Een trailer en extra info zijn hier te vinden.

Mostly Old Men


In jaargang 10, nummer 40 van Tin House staat een 2 pagina's lang gedicht van Stephen King, genaamd: "Mostly Old Men.". Verder bevat deze bundel verhalen en gedichten van diverse andere schrijvers en dichters.

Meer info is hier te vinden.

woensdag 12 augustus 2009

1000 euro te winnen in fantastische schrijfwedstrijd!

Adrian Stone Prijs van duizend euro voor winnaar Unleash Award
Fantastische schrijfwedstrijd biedt ‘supergrote’ hoofdprijs
Eens per jaar kunnen schrijvers hun ganzenveer opnemen en strijden om de hoogste eer: het winnen van de Unleash Award; dé schrijfwedstrijd georganiseerd door Pure Fantasy en Suspensestory. De komende jaren kunnen deelnemende auteurs - naast een sculptuur en de eer - ieder jaar ook nog eens een fikse geldprijs winnen: duizend euro. Met dank aan fantasy-auteur Adrian Stone. Je hebt nog tot eind december de tijd om mee te doen, dus tijd zat om een mooi verhaal te schrijven. Dat klinkt toch fantastisch? Voor meer informatie klik je op http://www.unleashaward.nl/

vrijdag 7 augustus 2009

Kings Things online

De nieuwe Kings Things is weer online! Deze keer heel veel, en spectaculair spannend boeknieuws en natuurlijk is er weer een lekkere Stephen King prijs te winnen bij onze prijsvraag!!
Snel kijken dus!

Je vind alle Kings Things' in ons archief.
Of als je zoals meer dan 1250 andere fans GRATIS bent ingeschreven, krijg je de link automatisch toegestuurd zodra Kings Things online komt.

woensdag 5 augustus 2009

HARDCOVER NIEUWS!!

Er is meer bekend gemaakt over de vertaling van Under The Dome. In Nederland gaat deze ‘Gevangen’ heten, en komt het boek naar verwachting in November uit. Het boek is een lekkere dikke pil, en met meer dan duizend pagina’s vergelijkbaar met De Beproeving. Volgens onze wel ingelichte bronnen, leest het als een trein! De paperback (ISBN 9789024531257) zal 29,95 gaan kosten, terwijl de hardcover (ISBN 9789024530670) een tientje duurder zal zijn.
Daarmee worden eindelijk gebeden van fans verhoord, want de hardcover, een ouderwetse met stofomslag, zal alleen in een speciale, gelimiteerde oplage van 750 exemplaren verkrijgbaar zijn! De verwachting is dat ze rond 11 november verkrijgbaar zullen zijn in de Nederlandse vertaling. En natuurlijk hebben wij tegen die tijd een verrassing voor onze fans! Ra, ra: geheimpje!

Concordantie

Goed nieuws, de Concordantie is verkrijgbaar! Het is een prachtig boek geworden, in dezelfde stijl als de nieuwste Donkere Toren reeks. Zoals je weet, waren diverse fans dicht betrokken bij dit project, en zij zijn door Luitingh in het zonnetje gezet door ze in het boek te vermelden. Omdat we daar trots op zijn willen we je dat graag laten zien!