zondag 25 oktober 2009

Kings Things november online!


De nieuwe Kings Things is weer online! Je vindt 'm hier.

Kijk snel, want je kunt als je snel reageert, ook kaartjes winnen voor de musical van Misery!

zaterdag 24 oktober 2009

Pet Sematary computergame

Er is een Stephen King computerspelletje uitgebracht door App Store, gerelateerd aan het verhaal "Pet Sematary". Paramount heeft oude filmrechten boven water gehaald om ze te gebruiken voor dit computerspel.




Het is een vrij simpel schietspelletje waarbij je herrezen huisdieren en kleine jongetjes moet uitschakelen om volwassen onschuldige burgers te beschermen.

Het is een eenvoudig spelletje met meerdere levels en bonussen om extra punten te verdienen. Gezien de prijs van € 0,79 om dit te downloaden is het voor de liefhebbers van dit soort schietspelletjes een buitenkansje.

Meer info is hier te vinden.

donderdag 22 oktober 2009

Zwarte hardcovers vooralsnog gecancelled!


De zwarte hardcovers van Het, De Beproeving, Carrie en Cujo die in deze maanden uitgegeven zouden worden, zijn vooralsnog gecancelled omdat de boekhandels ze bijna niet besteld hebben; er is dus niet voldoende vraag naar, waardoor de uitgeverij heeft besloten ze voorlopig niet uit te geven. Jammer!

woensdag 21 oktober 2009

Gevangen

In tegenstelling tot eerdere berichten zal de cover van de nederlandse vertaling van Gevangen er anders uit komen te zien. Hiernaast zie je hoe het superdikke boek eruit komt te zien.


Het eerder getoonde ontwerp was maar tijdelijk, maar wordt in de toekomst waarschijnlijk nog gebruikt voor de midprice of pocket-versie.

Dollarbaby Filmfestival - 14 November a.s.!

Langzamerhand wordt bekend welke verfilmingen we op onze dollarbaby-dag kunnen vertonen.
Tot nu toe zijn we er zeker van dat de volgende films worden vertoond:
* Ian Klink - The Man Who Would Not Shake Hands
* Mikhail Tank - My Pretty Pony
* Chi Laughlin - All That You Love Will Be Carried Away
* Luke Cheney - In The Deathroom
* Doveed Linder - Strawberry Spring
* Elio Quiroga - Home Delivery (spanish)
* Brian Haynes - Popsy
* Jay Holben - Paranoid
* Rodney Altman - Umneys Last Case

Er komen nog meer films bij, en ook het exacte programma volgt nog. Maar dit lijkt ons in ieder geval alvast een dag om naar uit te kijken!

dinsdag 20 oktober 2009

Feiten specialist voor King

Hier vind je een interessant artikel over Russ Dorr, een man die King helpt om alle feiten in zijn boeken goed op een rijtje te laten houden. Let op: er zitten wel wat 'Gevangen' spoilers in dit artikel.

Ka is a Wheel


We weten wat meer over 'Ka is a Wheel', nou ja - bijna dan. Het lijkt erop dat er nu eindelijk een game gaat verschijnen, gebaseerd op The Dark Tower. Lijkt erop, want helemaal zeker weten we het niet tot 30 november. Hier vind je een trailer

King tegen mishandeling

King schreef een open brief naar de Amerikaanse president, Barak Obama, in een aktie voor Amnasty International. Klik op de brief om deze te vergroten en te lezen.


Talisman nieuws

Stephen King en Peter Straub spraken met Newsarama over de Talisman, omdat op 21 oktober de eerste Del Rey comic van dit verhaal uitkomt in de USA. Geschreven door de welbekende Robin Furth, die ook The Dark Tower tot een strip helpt omvormen, en getekend door Tony Shasteen. Zoals bekend wordt het verhaal ook een film; Steven Spielberg en Kathleen Kennedy houden zich daarmee bezig. De heren vertelden ook opgegroeid te zijn met het lezen van stripverhalen en blij te zijn met de vertolking van The Talisman in een comic. Hier lees je meer.
boekpagina van De Talisman. Onze Zweedse collega Lilja had een interview met Robin Furth, en dat lees je hier.

Gedicht van King: Bone Church

Een nieuw gedicht van King verscheen zojuist bij Playboy.com op de site. Het heet The Bone Church en je vind het hier.

zondag 11 oktober 2009

Haven meer een soort van Colorado Kid

Er is meer bekend geworden over de filmserie Haven. Het blijkt niet de verfilming van Colorado Kid te zijn. Dit is wat King over de geruchten vertelde: "I'm not personally involved, and the concept is much more X-Files than it is The Colorado Kid. I okayed the pilot script, which is good (or was, as of the last draft), but there's no possessory credit, as in "Stephen King's The Colorado Kid," and that should tell you something. Basically, they're doing their own thing, and given the less than lyrical reader and critical reaction to the story as published in Hardcase Crime, that's okay with me."
Toch klinkt het wel interessant, we houden je op de hoogte.

woensdag 7 oktober 2009

Dark Tower comic tot nu toe

Marvel heeft een mooi artikel gepubliceeerd met wat er tot nu toe is gebeurd in de comicserie over The Dark Tower, en ook wat zwart/wit schetsen geplaatst die in de USA in het komende nummer staan. Je vind het hier.

In Nederland is zojuist het derde comicboek in hardcover verschenen. Wil je niet missen! Meer informatie op de boekpagina.

dinsdag 6 oktober 2009

Artists inspired by Stephen King

Het schitterende boek "Artists inspired by Stephen King" is gereed. Het boek wordt vanuit China naar de USA verscheept en zal daarna aan de klanten worden toegezonden.
Het is een heel groot boek geworden zoals je op bijgaande foto's kunt zien. Bestellen van dit boek is nog steeds mogelijk. Klik hier voor de betreffende website.



(bron: www.liljas-library.com)

"Under the Dome" de complete cover

Het vierde en laatste deel van de USA cover is onthuld. Een schitterende cover met een opvallende aanpassing van de afbeelding. Zoek de verschillen ...


De gelimiteerde versie krijgt een oranje tekstlint voorop. En voor de Nederlandse versie moet je nog even geduld hebben tot 15 oktober...

zondag 4 oktober 2009

14 November Dollarbabydag

We kunnen jullie steeds meer laten weten over de Dollarbaby Festival in Nijmegen dat we op 14 november a.s. organiseren. Zo weten we inmiddels al een paar prijzen die er te winnen zullen zijn in de loterijen van die dag.
De pagina wordt steeds weer geupdate met nieuwe informatie, dus houdt 'm in de gaten! Je vind het allemaal op deze pagina!

donderdag 1 oktober 2009

Deel 3 van de USA cover

Inmiddels is het plaatje van de cover compleet. De 3-d titel wordt op 5 okober bekend gemaakt.


Misery opnieuw in theater 11-14 november

Nadat we 2 jaar geleden al konden genieten van de obsessieve Annie Wilson en haar held Paul Sheldon in het theater, is er nu wederom een musical gemaakt van het verhaal. Deze is van 11 t/m 14 november te zien in het theater M-Lab. Dit theaer in Amsterdam Noord biedt makers van nieuwe nederlandse musicals ruimte hun productie uit te proberen. Schrijver en componist Florus van Rooijen kreeg persoonlijk toestemming van King om zijn verhaal tot musical te bewerken. Hij verzocht Florus wel om wel zijn eigen visie in de musical te leggen zodat het geen kopie van de film wordt. In deze musicalversie staan vier mensen op het podium: de schrijver, zijn fan en nog twee personages Misery en de hersenspinsels verbeelden. Misery wordt gespeeld door Cystine Carreon, de actrice die bekend werd als de duivelse Tippi Wan in Gooische Vrouwen.

Benieuwd hoe de thriller tot leven komt op de planken? Bestel je kaarten via www.m-lab.nl
11 t/m 14 november om 20:15 uur - In theater M-Lab, Amsterdam - Kaarten € 16 - € 18

The Cannibals

Er gaat een Engels script in het rond van King, dat je hier gratis kunt downloaden.

Het is een verhaal The Cannibals, dat eigenlijk de synopsis is voor Under the Dome (Gevangen), die in november verschijnt. King schreef het in Pittsburgh, tijdens de verfilming van Creepshow. Twee maanden zat hij in een deprimerend appartementen complex en schreef de basis van het verhaal, zo'n 500 pagina's, voor hij tegen een muur opliep. Het manuscript raakte zoek, en werd pas afgelopen zomer weer gevonden met een paar missende pagina's en aardig verkreukeld. Voor ons amusement en als apperatiefje voor Gevangen zijn er 60 pagina's van deze oude pagina's gepubliceerd (de volgende 60 zijn al toegezegd maar nog niet vrijgekomen). Het is waarschijnlijk het laatste dat King geschreven heeft op zijn oude IBM Selectric (daarna stapte hij over op de computer). Er is al aangegeven dat er dit jaar geen vervolg meer zal verschijnen op deze pagina's, en misschien wel helemaal niet meer... afwachten maar, en tot die tijd genieten van wat er is!

Ka is a Wheel

Het rommelt in de Donkere Toren Wereld.. Op de officiele Dark Tower pagina's in de USA is deze teaser verschenen, die aangeeft dat er in november wat gaat gebeuren... De speculaties vliegen door de lucht; de een denkt dat het wat te maken heeft met een laatste verhaal in de comicserie van de Donkere toren, de ander denkt aan een interactieve game en een volgende denkt dat het te maken heeft met de verschijning van Under the Dome (Gevangen) in november. Wij hopen natuurlijk op de game; want echt leuke games met King als basis zijn er de laatste jaren (lees eeuwen) niet meer uitgegeven, maar bronnen die wat dichterbij King staan denken toch dat het een boek zal worden; een vervolg op het zevende deel van de serie over Roland de scherpschutter en zijn Katet. King heeft gezegd dat het verhaal voor zijn gevoel nog niet af is, en de zeven delen zijn eigenlijk secties van een heel lang overkoepelend verhaal. Dat lezen we tenminste in dit blog (uit maart dit jaar) van Lorrie Lynch, die het uit dit interview haalde. De moderator van de officiele site heeft beloofd dat er halverwege oktober meer bekend zal worden gemaakt... we zijn benieuwd welke speculant het bij het juiste eind heeft gehad!

Verfilming The Colorado Kid?

Volgens Variety zal E1 Entertainment 13 uur lang afleveringen gaan maken voor een televisieserie die is gebaseerd op The Colorado Kid. De serie gaat Haven heten, en Scott Sheperd zal de show gaan runnen. Ook Lloyd Segan en Shawn Piller, die beiden betrokken waren bij de USA Networks versie van The Dead Zone. En nog twee bekenden uit die serie, Sam Ernst en Jim Dunn, zijn betrokken bij het schrijven van de pilot en zullen ook als executive producers betrokken blijven. Het rapport beschrijft de serie als volgt: “Centers on a spooky town in Maine where cursed folk live normal lives in exile. When those curses start returning, FBI agent Audrey Parker is brought in to keep those supernatural forces at bay — while trying to unravel the mysteries of Haven.” E1 Entertainment is zwaar in gesprek met de verschillende Europese televisiezenders om in te schrijven op de serie en de financiering rond te krijgen. Zodra er een internationale partner is gevonden zal E1 ook de televisiezenders in de USA en Canada de aandacht geven. Het ziet er naar uit dat een en ander al in een ver stadium is. Laten we hopen dat het allemaal doorgaat! We houden je uiteraard op de hoogte.