dinsdag 22 februari 2011

Kings Things maart online!

Hij is er weer... de nieuwste Kings Things! Zoals gezegd is er deze keer een hele berg prijzen te winnen! Zo kun je iets winnen door een nieuwe slogan te bedenken. We mogen 3x het boek Koude Rivier van Michael Koryta weggeven van uitgeverij Meulenhoff/de Boekerij. We geven ook nog eens 5 keer het boek Eenmalige Zonde van Stephen King weg en dan hebben we ook nog eens de prijsvraag! Maar… winnen doe je alleen als je bent ingeschreven op Kings Things!

Dan kun je lezen dat we op zoek zijn naar ‘vers bloed’ in onze nieuwe Stichting, na het vertrek van Esther en Gea. Verder zijn natuurlijk ook weer boek- en filmrecensies, een nieuwe Luckey Quarter, nieuws en de strip Dolan’s Cadillac. Deze keer hebben we extra veel Dollarbaby nieuws! Snel kijken dus!

maandag 21 februari 2011

I am the doorway -- dollarbaby


Er is nóg een nieuwe dollarbaby opgedoken: Mark McFarlane van Toecutter Productions gaat aan de slag met het verhaal 'I am the doorway'. Er is helaas nog niets van bekend, behalve de filmposter die je hiernaast ziet. In ieder geval ziet de poster er alvast prachtig uit!

zondag 20 februari 2011

Kings Things: GRATIS INSCHRIJVEN!

Kings Things van maart komt eraan!
En het wordt weer eens een superprijzenfestijn, want we mogen echt veel prijzen weggeven deze keer! Wat je daarvoor moet doen, dat lees je straks in de nieuwe Kings Things. Maar... je kunt alleen winnen als je bent ingeschreven op ons gratis maandelijks (nou ja, bijna maandelijks) mailing magazine! Schrijf je dus snel even in: het is en blijft gratis!

Dit is alvast de voorkant van de maart editie van Kings Things... ... nog 5 nachtjes slapen en dan kun je 'm lezen!

maandag 14 februari 2011

One For The Road

Volgens Dreadcentral.com gaat Tim Sullivan, bekend van onder andere de film 2001 Maniacs, een verfilming produceren van het verhaal "One for the Road". De film wordt geregisseerd door Paul Ward, en de hoofdrollen worden gespeeld door Reggie Bannister en Danny O’Connor.

Het filmen start 14 maart a.s., en volgens Tim Sullivan wordt dit een "refreshing take on the traditional vampire design". Het is nog niet bekend of dit een commercieel project is, of een dollarbaby-project. We zijn benieuwd!

vrijdag 4 februari 2011

10 dingen die King weet over The Stand remake

King vertelt de 10 dingen die hij weet over de remake van The Stand:

1. Niemand kan beter spelen dan Gary Sinise, die Stu Redman speelde in de originele ABC miniseries. Hij was perfect. Zoals hij “You don’t know nothing” zegt tegen de soldaten die hem onder quarantine plaatsen, geloof je hem gelijk. Kings runner-up voor deze rol zou Jake Gyllenhaal zijn.

2. Ik wist niets over een remake tot ik het las op internet.

3. Je kunt The Stand niet omtoveren naar een twee uur durende film. Misschien als triologie... misschien...

4. Molly Ringwald zal niet de rol van Fran Goldsmith spelen deze keer.

5. Rutger Hauer is inmiddels een beetje te oud om de rol van Walkin’ Dude te spelen, en dat is toch wel heel jammer.

6. Mensen die Kubrick’s The Shining goed vonden, vinden de miniserie die ik schreef (en die directed werd door mijn amigo Mick Garris) helemaal niks, zelfs als ze het niet eens hebben gezien. Dat heeft me altijd dwars gezeten. Maar, het Karmawiel draait. Deze keer zullen de mensen zeggen dat de miniserie een stuk beter was. MAAR...

7. … terugkijkend gesproken: filmstudio's blazen het budget enorm op voor dit soort dingen, dus misschien is het toch wel leuk om naar te kijken. Maar al dat geld komt mijn kant in elk geval niet op. Alhoewel, als het een triologie wordt die toch een hoop geld binnenhaalt dan kan ik heel misschien toch een diner met kip eten bij Popeye's. Lekkere koolsla hebben ze daar!

8. Molly Ringwald zal waarschijnlijk ook de rol van de Trashcan Man niet krijgen, maar Billy Bob Thornton zou wel heel leuk zijn in die rol: "Billy Bob’s always cool."

9. Ze zouden een heleboel heavy-metal muziek voor de soundtrack moeten maken.

10. M-O-O-N, dat spelt: “je zult het waarschijnlijk de eerstkomende tijd niet zien!" EN als je het toch wel ziet: Woody Allen zal niet regisseren, of Molly Ringwald...


Het is al bevestigt dat King niet betrokken zal zijn bij deze remake.

IT remake ligt bij de regisseur!

David Kajganich liet wat meer los over de remake van IT. Hij vertelde dat zijn script op dit moment bij de regisseurs ligt, en dat een paar hele interessante filmmakers met elkaar en de studio aan het praten zijn. Het kan nog wel even duren voor er echte beslissingen gemaakt worden, maar voorlopig lijkt het te gaan zoals gepland.

woensdag 2 februari 2011

Fanclub op Terracon!

26 maart a.s. kun je de Stephen King Fanclub met een informatiekraam vinden op de Terracon in Veldhoven. Kom gezellig even bij ons langs: we verkopen onze merchandise en boeken uit de fanclubwinkel, en proberen natuurlijk nieuwe leden te werven door boekenleggers en pennen uit te delen!
Kijk even op de pagina van Terracon, want met de kortingsbon krijg je 1,50 korting op je toegangskaartje! Gewoon even uitprinten en meenemen!

dinsdag 1 februari 2011

The Stand ook opnieuw verfilmd?

Nóg meer filmnieuws vandaag:
The Hollywood Reporter bericht dat ook Kings boek 'The Stand' opnieuw verfilmd zal gaan worden. Eerder verscheen al een tv-miniserie van 6 uur, gebaseerd op de dikke pil die King schreef. Warner Bros en CBS Entertainment hebben de handen ineengeslagen om nu een volwaardige bioscoop-release te maken.

Dark tower - the videogame?

De informatie over de verfilming van King's magnum opus 'De Donkere Toren' druppelt langzamerhand binnen. De website "Ain't It Cool News" bericht dat er naast de eerder aangekondigde speelfilms en de tv-serie ook een game in de maak is, die de elementen uit de boeken nog verder zal verdiepen dan de verfilming.
Er is verder nog niets bekend over deze game.