vrijdag 15 mei 2009

Christian Bale in film van Kings meesterwerk De Donkere Toren

Enkele dagen geleden werd bekendgemaakt dat J.J. Abrams het boek ‘The Dark Tower’ van horrorkoning Stephen King zal gaan verfilmen. Vandaag is bekend geworden dat Christian Bale (waarschijnlijk) de hoofdrol zal gaan spelen.

Dit zei acteur Michael Sheen (‘Frost/Nixon’) op zijn Twitter-pagina. Toen hem gevraagd werd welke rol hij nog graag een keer zou willen spelen, antwoordde hij “Roland van Gilead, maar ik ben niet geschikt voor die rol. Ik heb gehoord dat Christian Bale ‘m gaat spelen voor J.J. Abrams”.

‘The Dark Tower’ gaat over een zogenaamde “gunslinger” (revolverheld), een antiheld genaamd Roland Deschain. Hij is de laatste van de lijn der gunslingers, en heeft zichzelf als doel gesteld het bereiken van een zekere Donkere Toren waar de kwade Randall Flagg heerst. Het boek bevat elementen van science-fiction, fantasy, het Wilde Westen, en horror. King heeft onder meer de legende van Koning Arthur, The Lord of the Rings, en ‘The Good, The Bad, and the Ugly’ als inspiratiebronnen genoemd. Het personage Roland is gebaseerd op het gedicht van de Engelse dichter Robert Browning, “Childe Roland to the Dark Tower Came”, dat gebaseerd zou zijn op een nachtmerrie die Browning ooit had.

King heeft in totaal zes vervolgdelen op ‘The Dark Tower’ geschreven, dus als de eerste film een succes wordt – en met een combinatie van Adams, Bale, en King zou dat toch moeten lukken – mogen we rekenen op een hele reeks aan spannende horrorfilms met de Batman-ster in de hoofdrol.

J.J. Abrams heeft gezegd dat dit project zich nog in een zeer pril stadium bevindt. Hij wil uiteindelijk samen met Damon Lindelof het script gaan schrijven. “We hebben onlangs de rechten voor de verfilming van ‘The Dark Tower’ gekocht,” vertelt hij. “Damon is nu uiteraard nog steeds bezig met (de tv-serie) ‘Lost’, en we hebben onlangs samengewerkt aan ‘Star Trek’. Hopelijk beginnen we meteen met ‘The Dark Tower’ als Damon klaar is met ‘Lost’.”