woensdag 15 december 2010

Remake Roddels!

Het ziet er naar uit dat er over niet al te lange tijd een remake van Maximum Overdrive bekend wordt gemaakt door het bedrijf van (de overleden) Dino De Laurentiis. Op Dreadcentral valt tenminste te lezen dat zij die film wel zou zien zitten, en er mogelijk een script voor op de plank heeft liggen.
In 1986 was deze film het directorial debuut van Stephen King zelf, en hij scheurde gewoon het grote scherm af als een grote bloederige film met de AC/DC soundtrack. Als de aarde door de staart van een mysterieuze komeet terecht komt, komen alle apparaten tot leven, en terroriseren hun menselijke makers. Of de suggestie werkelijkheid wordt, en of de remake deze cultclassic ook weer in magie kan omzetten zal moeten blijken.

Universal bekijkt of zij het vuur onder Firestarter nog eens aangewakkerd krijgen. Samen met het bedrijf van Dino De Laurentiis spreken ze over een remake van de film uit 1984, met Mark L. Smith voor het script. Drew Barrymore speelde als kleine meid de hoofdrol van het kassucces; en wie kent het verhaal dat in Nederland als Ogen van Vuur werd uitgegeven nu eigenlijk nog niet?
Maar er zal wel gesleuteld gaan worden, en er wordt verwacht dat men het boek als basis voor de film zal nemen, en de hoofdpersoon Charly zal wat meer diepte krijgen. De remake was een van de laatste projecten waaraan Dino De Laurentiis werkte, voor zijn dood afgelopen november op de leeftijd van 91 jaar. Nu eerst nog wat geldschieters vinden, en dan hoopt men de film volgend jaar in productie te kunnen nemen.