woensdag 3 augustus 2011

Vel over been verfilming van start!

Vandaag gaat de verfilming van Bag of Bones van start in het plaatsje Halifax. Het is een tweedelige, vier uur lange miniserie met Pierce Brosnan en Annebeth Gish.
De film (met een budget van 15 miljoen dollar!) wordt geregisseerd door Mick Garris (ons wel bekend van eerdere verfilmingen) en met een script van Matt Venne (White Noise: The Light).

Vel over been gaat over bestsellerauteur Michael Noonan, die zichzelf niet meer is na de plotselinge dood van zijn vrouw Johanna. Hij krijgt geen letter meer op papier. Overdag doodt hij de tijd met kruiswoordpuzzels, 's nachts wordt hij geplaagd door nachtmerries over Johanna en hun zomerhuis Sarah Laughs in Maine. Die nachtmerries zijn zo realistisch dat Michael besluit naar Maine te gaan. Hij is ervan overtuigd dat hij eerst moet ontdekken wat een gekwelde Johanna hem probeert duidelijk te maken over Sara Laughs, het dorp en zijn vijandige bewoners, voordat hij de draad van zijn leven weer op kan pakken...


De Ierse Brosnan zal de rol van Michael Noonan vorm gaan geven. Hem ken je natuurlijk uit de James Bond verfilmingen. Hij werd steeds vaker gesignaleerd rond Halifax de laatste tijd. Annebeth Gish speelt zijn overleden vrouw - hiernaast - ken je uit bijv. Beautiful Girls of Double Jeopardy.
Daarmee is de casting nog niet klaar, want er spelen nog vele lokale acteurs mee in de film, die wordt geproduceerd door Michael Mahoney van Magic Rock Productions. De bedoeling is dat eind september rondom Halifax gaat worden gefilmd.