maandag 31 maart 2008

Nieuwe Stephen King Shortmovie zoekt acteurs!

Zoals elk jaar haalden we weer een 1 april grap uit met jullie. Deze keer maakten we jullie wijs dat Stephen King Short movies de filmrechten heeft gekregen voor het maken van een Dollarbaby van Stationary Bike. Bernd werkte graag mee aan onze grap, en zette het bericht zelfs op zijn website. Dat is (nog) helemaal niet het geval op dit moment, en dat was dan ook de ‘instinker’. Het spijt ons mensen, maar op dit moment is er nog geen Dollarbaby in de maak. Bernd echter, is wel met rechten bezig van diverse verhalen. Mocht het lukken om die rechten te verwerven, dan neemt hij zeker nog contact met jullie op!

Mochten er nog meer fans zijn die graag als figurant of acteur willen fungeren (maar data zijn nog onbekend omdat er nog geen toestemming is voor de rechten) stuur dan alsnog de gevraagde informatie en foto naar info@stephenkingshortmovies.com. Dan neemt Bernd contact met je op zodra de rechten zijn geregeld!

Hieronder het bericht zoals we dat plaatsten voor onze 1 aprilgrap:

Na het succes van de Nederlandse verfilming van 'Here there be tygers' heeft Stephen King Short Movies de mogelijkheid aangegrepen om zelf een Nederlandse verfilming te maken van een kort Stephen King verhaal. Het oog is gevallen op het verhaal dat vorig jaar als Luistercd uitkwam ' Vet Goed' oftewel 'Stationairy Bike'. Door de connecties die Bernd heeft met zijn Stephen King Short Movie website, heeft hij toestemming gekregen om het verhaal te verfilmen als officiele Dollarbaby en zal deze op de diverse dollarbabyfestivals in Amerika gaan worden vertoond!

Bernd zoekt nog zo'n 20 figuranten die mee willen doen in deze film. Het gaat onder andere om personen die in een snackbar staan te wachten op hun bestelling, een pizzabezorger en een wat ouder persoon die als arts kan fungeren. Ben je tussen de 18 en 54 jaar oud, en heb je tijd om op 13, 14 of 15 april in Amsterdam aanwezig te zijn voor een auditie (exacte datum hoor je nog), wordt je verzocht te mailen naar info@stephenkingshortmovies.com. Benodigde gegevens zijn: naam en adresgegevens, telefoonnummer en je geboortedatum. Sluit ook je foto bij! De omschrijvingregel van je mail moet het woord AUDITIE bevatten. Deze audities gaan om de figuranten, wellicht met 1 of 2 zinnen. Ter info: De hoofdrol is al vergeven (nog niet officieel bekend gemaakt) aan een acteur uit Goede Tijden, Slechte Tijden. Mail ons zo snel mogelijk! Meer informatie vind je zeer binnenkort ook hier: http://www.stephenkingshortmovies.com/goto.php?html/dollarbaby.php

Wij sturen alle reacties door naar Stephen King Short Movies, en Bernd zal de meestgeschikte personen benaderen over de voornoemde auditiedagen. De film zelf zal naar alle waarschijnlijkheid in juli worden opgenomen. Natuurlijk is ook de fanclub aanwezig bij enkele van deze opnamen en zal er de komende tijd veel aandacht aan besteed worden. Waar ging het verhaal ook weer over? Als Richard Sifkitz naar de arts gaat voor controle, blijkt zijn cholesterolgehalte gevaarlijk hoog te zijn. Hij doet wat zoveel snacks etende luie dertigers doen: hij koopt een hometrainer. Hij beschildert zijn keldermuur en begint te fietsen, fantaserend dat hij in een rustige bomenlaan rijdt. Maar al snel beginnen fantasie en werkelijkheid door elkaar te lopen.

Het is niet de eerste keer dat de hulp van de Fanclub wordt ingeschakeld. Eerder hielpen King fans uitgever Luitingh Sijthoff om "The Dark Tower: A Concordance" van Robin Furth te vertalen en hielp de Fanclub de KRO om King fans te zoeken voor hun programma De Leescoupe.