vrijdag 30 april 2010

Donkere Toren verfilming + 8e boek!

Als het nieuws correct is, wordt er van De Donkere Toren serie een filmtriologie gemaakt en/of een TV-serie. Het is nog niet helemaal duidelijk of men drie tv-films bedoelt of drie tv-series met enkele afleveringen. Er zijn nieuwe namen opgedoken, en J.J. Abrams en Damon Lindelof worden op dit moment niet meer genoemd, terwijl deze makers van Lost er toch serieus als gedoodverfde makers waren aangewezen. Nu heeft men het over Akiva Goldsman (script), Ron Howard (directing) en Brian Grazer (producer)... Goldsman zou toch de rechten van King hebben gekregen en het naar Howard en Grazer hebben gebracht. Eerder was er sprake van dat King de rechten voor $19 (en Donkere Toren lezers snappen deze hint wel) aan Abrams zou hebben verkocht.

In dit Deadline report of op de site van SyFy Wire staat er alles over wat tot op heden bekend is. In het kort komt het er op neer dat King, Imagine Entertainment en Weed Road met elkaar in discussie zijn. Universal praat over een pakket met boeken en het team achter de Oscarwinnende films A Beautiful Mind en The Da Vinci Code en ook Warner Bros heeft interesse...
King schrijft momenteel aan een achtste deel voor de serie. Daarmee verandert niet het einde, maar het nieuwste boek zou karakters en verhaallijnen behandelen die halverwege de serie niet verder meer zijn uitgewerkt.
Bron: Deadline en Lilja's Library. Art: Darek