woensdag 26 maart 2008

Samenwerking tussen King en Hill


In Kings Things werd het al kort aangehaald, maar nu is er meer informatie bekend over de samenwerking tussen Stephen King en zijn zoon Joe Hill.

Zeg de naam, en herinneringen komen terug: Somewhere in time, Duel, The Shrinking Man, I am Legend en nog vele andere...Richard Matheson is een van de grootste verhalenvertellers van onze tijd - en andere tijden...

Nu heeft Gountlet Press 'He is Legend' samengesteld, een spectaculaire anthologie van originele, niet eerder gepubliseerde verhalen van de beste schrijvers heden ten dage, verhalen die rusten in Richard Metheson's eigen fictieve universum, en gepubliseerd met zijn medewerking!

Onder de vele contributies voor dit boek, is de eerste samenwerking tussen King en zijn zoon Joe Hill: de novelle 'Throttle' is hun visie op Matheson's klassieke verhaal 'Duel'. Dit is een eens-in-je-leven-moment omdat dit hun eerste samenwerking zal zijn. Beiden zullen de genummerde en gelimiteerde edities signeren. Andere schrijvers voor deze bundel die geregisseerd wordt door Christopher Conlon: F. Paul Wilson, Joe Lansdale, Whitley Strieber, Richard Christian Matheson, William F. Nolan, Gary Braunbeck, Thomas Monteleone, John Shirley, Ed Gorman. De introductie zal worden verzorgd door Ramsey Campbell. Eventueel andere contributies zullen in een later stadium nog worden aangekondigd. Als extra bonus zal er ook het originele scrreenplay Conjure Wife in komen te staan, van Richard Matheson zelf: 20.000 woorden die nooit eerder zijn gepubliceerd (verfilmd als Burn, Witch Burn). Cover en zes illustraties in het boek zijn gemaakt door Mathesons favoriete artiest Harry O. Morris.

Het boek zal in februari 2009 uitkomen in verschillende gesigneerde edities en als speciale leren uitgave. Gountlet press neemt nu al orders aan. (http://www.gauntletpress.com/)


Joe Hill liet weten wat hij vind van het verhaal Throttle: Het is een gigantisch hel-verhaal. Het gebruikt RIchard Mathesons onvergetelijke korte verhaal Duel als startpunt. Tijdens het proces van het schrijven werd het al snel zijn eigen ding... Over de verschillende (dure) versies zegt hij: 'Ik ben ook gevoelig voor mensen die het verhaal willen lezen zonder bankroet te gaan. Er is een plan in de maak om zeker te stellen dat er ook een release komt van Throttle, voor iedereen die het wil lezen. Maar omdat nog niets met zekerheid is geregeld kan ik daar nog niet meer over zeggen. Maar het is zeker dat een tijdje na de anthology er een goedkopere release zal komen, dus hou het in de gaten!'

Of het verhaal ook in een Nederlands boek opgenomen zal worden is op dit moment nog niet bekend.

Geen opmerkingen: