maandag 26 mei 2008

Diary of the Dead


De vijfde film in George Romero’s Zombie saga is nu eindelijk uit op DVD. De film heet "Diary of the Dead" en gaat over een groep vrienden die in het bos een horrofilm willen maken. Dan horen ze over een groep dode mensen die weer tot leven komen. Eerst denken ze aan een grap maar als de berichten aanhouden vertrekken ze toch maar.

Op de weg terug naar huis komen ze talloze zombies tegen. Jason Creed, een jongen uit de groep besluit alles te filmen. Wat we uiteindelijk zien zijn filmfragmenten die hijzelf gemaakt heeft, gemixt met ander materiaal.

Voor hen die bekend zijn met de film "Cloverfield" zullen deze filmtechniek (een film die gemaakt lijkt met amateurbeelden) wel herkennen. Wel moet dan worden opgemerkt dat Diary of the Dead eerder gemaakt werd dan Cloverfield.

Zoals bekend is George Romero een goede bekende van Stephen King. Hij heeft verschillende King-films gemaakt. Ook speelde Stephen King zijn eerste rol in Romero's "Knightriders".
In Diary of the Dead heeft Stephen King weer een kleine bijdrage. Hij is te horen als een radio-priester, wanneer de groep vrienden in de auto naar de radio luistert.

In het bonus-materiaal kun je horen hoe Stephen Kings' film-opnamen zijn verlopen.

Deze DVD is zeker de moeite waard.