woensdag 28 januari 2009

Remake Children of the Corn

Zoals je weet wordt de verfilming van Children of the Corn (Satanskinderen) opnieuw gedaan. Een van de hoofdrollen is weggelegt voor Battlestar Galactica actrice Kandyse McClure. Ze speelt Vicky naast David Anders (eerder te zien in de superserie Heroes), die Burt gestalte geeft. Samen zijn zij het koppel dat in the middle of nowhere tegen een bende vreemde kinderen aanloopt in een maisveld. Donald P. Borchers, die de originele verfilming produceerde, schreef het script voor de remake, die later op SCI FI channel zal zijn premiere zal gaan beleven.

McClure zegt dat ze nu dichter bij het verhaal van King zullen blijven dan bij de eerste verfilming het geval is geweest. Het is meer een psychologische thriller dan een slasher, en echt geweld krijg je niet te zien. "I have to say there's a lot of blood. There's definitely a lot of blood. But the stuff with the kids is really what creeps me out. It creeped me out watching it on set, and I imagine after they've rendered and doctored it and put the music in that it'll be even more disturbing. But there is a lot of gore. Not so much as the Saws or The Texas Chainsaw Massacres, but for Children of the Corn there was a lot of fake blood on set."


De remake wordt zeker op DVD uitgegeven zodra het op SCI FI channel is uitgezonden. Volgens McClure is er ook gesproken over een mogelijke bioscoop release en zal de film hoogstwaarschijnlijk we de R-rating meekrijgen. Ze voelt er wel voor om eventueel weer een vervolg te maken op deze remake. Wij hopen alleen maar dat de remake inderdaad trouw blijft aan Kings originele verhaal, en zitten natuurlijk niet weer te wachten op 8 vervolgdelen... Wanneer de film uitgezonden wordt op SCI FI en of dat ook hier in Nederland te zien zal zijn is nog niet bekend op dit moment.
Op Sci-Fi Wire is een interview te lezen met een aantal kinderen uit de remake.